Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Absolute Consulting
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Servicii infiintare firma (S.R.L.)
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Informatiile esentiale in privinta constituirii unei societati cu raspundere limitata (S.R.L.) sunt urmatoarele:

1. Rezervarea denumirii societatii.
Rezervarea denumirii societatii se va face la Registrul Comertului iar costul aproximativ este de 72 lei.

2. Stabilirea obiectului de activitateAlegerea obiectului de activitate se face conform clasificarii din noul Cod CAEN – 2008. Se va stabili un singur obiect principal de activitate si un numar nelimitat de obiecte secundare de activitate.

3. Stabilirea sediului social
Sediul social se stabileste prin incheierea unui contract de comodat sau de inchiriere, contract incheiat intre proprietarul imobilului si viitoarea firma, pe baza rezervarii denumirii de la O.N.R.C.
De asemenea, este nevoie de acordul vecinilor si al Asociatiei de proprietari. Acesta se realizeaza sub forma de tabel, cuprinzand numarul apartamentului, numele si prenumele, seria si numarul actului de identitate, semnatura.

4. Actul constitutiv
In vederea efectuarii de acte de comert si pentru constituirea unei societati cu raspundere limitata se incheie un act constitutiv. Pentru redactarea acestuia este indicat sa apelati la persoane specializate in domeniu.
Actul Constitutiv trebuie sa contina, in mod obligatoriu:
- obiect principal de activitate;
- obiecte secundare de activitate (daca exista/daca permite legea);
- denumire firma ( inclusiv numarul si data rezervarii de denumire eliberata de O.R.C.);
- nume asociat si aportul la capitalul social. Capitalul social este de minimum 200 RON, este divizat in parti sociale egale care trebuie sa aiba o valoare minima de 10 lei fiecare.
- nume administrator si perioada pentru care va detine aceasta functie.

5. Depunerea capitalului social la banca
Capitalul social se depune la banca intr-un cont special de “capital social” pentru care bancile, de regula, au formulare speciale, iar angajatii bancii ar trebui sa stie sa va indrume cu privire la acesta.

6. Specimenul de semnatura si declaratiile pe propria raspundere
Persoana care va fi numita Adminstrator in firma se va deplasa personal la un notar public pentru a elibera specimenul de semnatura, care va fi depus ulterior la dosarul pentru infiintarea firmei. Asociatul/Asociatii si Adminstratorul/Administratorii va/vor elibera declaratia pe propria raspundere, din care sa rezulte ca nu au antecedente penale si ca indeplinesc condiiile legale pentru detinerea acestor calitati.

7. Depunerea actelor si inregistrarea la Registrul Comertului
Cand dosarul este complet, acesta se depune la Registrul Comertului de pe langa tribunalul in a carui raza se va afla sediul societatii, pentru efectuarea inmatricularii societatii. Se verifica legalitatea actelor depuse si se dispune autorizarea inmatricularii societatii. Se transmite spre publicare in Monitorul Oficial al Romaniei rezolutia eliberata.

8. Ridicare acte
Registrul Comertului va elibera urmatoarele acte care vor atesta infiintarea societatii dumneavoastra:
- Certificatul de inregistrare;
- Rezolutia;
- Certificatul constatator.

Tariful aferent infiintarii unui S.R.L., cu sediu social in Bucuresti/Ilfov (avand ca unic asociat o persoana fizica, cetatean roman) este 660 lei. Pentru alte judete, tariful este 800 lei.
Sunt incluse taxele de la Registrul Comertului si onorariul ABSOLUTE Consulting.

Termenul de solutionare aferent acestui serviciu variaza intre 3 - 7 zile lucratoare, pentru Bucuresti/Ilfov, si 10 -20 zile lucratoare, pentru alte judete. Termenul de solutionare se calculeaza din momentul in care dosarul este complet.

Pentru informatii suplimentare sau programarea unei intalniri, va rugam sa ne contactati (telefonic/e-mail).
Din Gura in Gura